Sałatka z czerwoną fasolą, pomidorami i kolendrą

Dawno nie wrzucałam żadnego przepisu. A przecież lato, warzywa, owoce, najlepszy czas na kulinarne odkrycia. Dziś mam dla was jedną z moich ulubionych sałatek.

Składniki:
 
– czerwona fasola ( 1 puszka, choć lepiej  wcześniej namoczyć i ugotować z glonem kombu, który ułatwia trawienie strączkowych)
– 4 pomidory
– 3 łyżki świeżej, posiekanej kolendry
– 1 mała cebula ( tej na zdjęciu użyłam połowę)
– ząbek czosnku (wyciskamy)
– sok z 1 limonki
– sól, pieprz
Kroimy pomidory i cebulę. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Jeżeli chcemy uzyskać danie lunchowe możemy dodać ryż.
Szybkie, proste i pyszne. Tak jak lubię najbardziej :)

RELATED POSTS

3 komentarze

  1. Odpowiedz

    Paulina Bella

    04/08/2013

    Musi być pyszna. To już wiem, co robię dzisiaj na kolację :D

  2. Odpowiedz

    Aguincredible by Agnieszka Wanat

    04/08/2013

    Bez ryżu wygląda lepiej – trzeba będzie sprawdzić czy tak samo dobrze smakuje! :D

    Widzę, że ryż się pojawia :)

  3. Odpowiedz

    Rita

    19/11/2016

    On his 21st birthday party, Saul decided the time was right to strike out on his own and started looking round at different business ventures. He eveatunlly decided to go into business with his mother producing leather bags and other goods.

ZOSTAW KOMENTARZ