Sałatka z czerwoną fasolą, pomidorami i kolendrą

Dawno nie wrzucałam żadnego przepisu. A przecież lato, warzywa, owoce, najlepszy czas na kulinarne odkrycia. Dziś mam dla was jedną z moich ulubionych sałatek.

Składniki:
 
– czerwona fasola ( 1 puszka, choć lepiej  wcześniej namoczyć i ugotować z glonem kombu, który ułatwia trawienie strączkowych)
– 4 pomidory
– 3 łyżki świeżej, posiekanej kolendry
– 1 mała cebula ( tej na zdjęciu użyłam połowę)
– ząbek czosnku (wyciskamy)
– sok z 1 limonki
– sól, pieprz
Kroimy pomidory i cebulę. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Jeżeli chcemy uzyskać danie lunchowe możemy dodać ryż.
Szybkie, proste i pyszne. Tak jak lubię najbardziej :)

3 thoughts on “Sałatka z czerwoną fasolą, pomidorami i kolendrą”

  1. On his 21st birthday party, Saul decided the time was right to strike out on his own and started looking round at different business ventures. He eveatunlly decided to go into business with his mother producing leather bags and other goods.

Skomentuj Rita Cancel Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *