Warzywne rollsy

Hej hop, jak tam końcówka wakacji? Ja już uruchomiłam kalendarz i planuję jesień. Dużo będzie się działo w moim życiu! Tymczasem  ekspresssowy przepis. Jeżeli zastanawiacie się nad nową formą spożywania zieleniny, mam coś dla was.  Miłością do tego dania zaraziła mnie moja siostra. To super prosty odpowiednik sałatki. Duża porcja surowego, super zdrowego jedzenia bez glutenu i nabiału.

Składniki:

– papier ryżowy

– sałata

– papryka

– pomidor

– awokado

– ogórek

– musztarda/keczup/inny dressing

Wystarczy rozłożyć arkusz papieru ryżowego na talerzu, posmarować z dwóch stron wodą, a do środka włożyć warzywa i dodać sos.

IMG_5400

A następnie zawinąć. Po wielu próbach udało mi się uformować coś, co nadawało się do uwiecznienia na zdjęciu.

IMG_5402

Rollsy to mój osobisty hit tego lata, zaraz obok placków bananowych. I koktajli z jarmużem.

9 thoughts on “Warzywne rollsy”

  1. Dzięki za przepis! Uratowałaś mi życie dziś rano gdy szukałam w kuchni czegokolwiek do zabrania do pracy :) Rollsy wyszły super i bardzo łatwo się kleiły! Pozdrawiam :)

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *